vrijdag 12 november 2010

Voorbereiding Trouwreportage

Waar kunnen we het beste de foto's maken? Wat doen we als het regent? Wie moeten er zeker op de foto? En wie liever niet? Allemaal vragen die je kunt bespreken met de fotograaf. Zodat je zeker weet dat het gebeurt zoals jullie dat willen.

Dit artikel beschrijft de belangrijkste onderwerpen voor het maken van afspraken voor een trouwreportage. Het voordeel is groot voor zowel het bruidspaar als de bruidsfotograaf wanneer alle belangrijke afspraken doorgesproken zijn en vastliggen.

De belangrijkste onderwerpen zijn:
  • NAW gegevens, factuuradres en telefoonnummers.
  • Planning van de dag. Hoe laat, waar en wanneer.
  • Specifieke wensen; Gescheiden ouders, speech van Opa etc..
  • Afspraken maken voor en na de bruiloft
  • Belangrijke details voor de fotograaf zoals duiven oplaten, ringenkussen gemaakt door oma of een oom die een speciale band heeft met bv de bruidegom
Het is uiteraard van belang dat alle NAW gegevens correct worden ingevuld om voor en na de bruiloft goed bereikbaar te zijn. Niets is zo vervelend als een verkeerd e-mailadres of een mobiel nummer dat niet wordt beantwoord.

En om na afloop van de trouwreportage de voortgang te kunnen bespreken, is het handig om bijvoorbeeld de link met de eerste foto's te kunnen doorsturen. Of de opzet voor het trouwalbum te kunnen laten zien.

Als bruidspaar is het erg prettig wanneer je alle wensen en eisen vooraf goed duidelijk kunt maken. Daarnaast kun je gebruik maken van de ervaring van de fotograaf voor bijvoorbeeld de planning van de dag en momenten waarop de fotoreportage wordt gemaakt.

Ieder mens is anders en in elke familie is er wel iets om rekening mee te houden. Mensen die absoluut niet met elkaar op de foto willen en ook mensen die wel met elkaar op de foto moeten. Bespreek de specifieke wensen uitgebreid en leg dit vast.

Wat handig is ter voorbereiding van het intakegesprek met de fotograaf is bijvoorbeeld een planning van de dag of een checklist wat er nog moet gebeuren. Of een lijst met familie en vrienden waar jullie nog mee op de foto willen.

Dit geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat het bruidspaar & de fotograaf met een goed gevoel aan “hun” dag kunnen beginnen. Het vastleggen van afspraken heeft dus voordelen voor zowel de bruidsfotograaf als het bruidspaar. Wat dan weten we zeker dat we niets kunnen vergeten!

Ga naar 
www.klikklak.nu om voorbeelden te bekijken van recente trouwreportages of neem contact op voor een offerte.

Voor een overzicht van de meest gewilde trouwlocaties in de regio Utrecht kun je terecht op deze 
trouw-blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten